Ако имаш слободног времена преко лета, ако волиш да се дружиш, уживаш у музици и уметности, ако желиш да упознаш нове људе и допринесеш реализацији различитих програма у твом Обреновцу, Волонтерски сервис Обреновац те позива да се већ данас пријавиш на једну од понуђених волонтерских позиција.

  • фестивал “Ослобађање” – “Ослобађање – фестивал пријатељства и незаборава”
    Музика , арт, екологија и историја, два дана на три бине. Историјски постаменти и предавања, духовна, тамбурашка, rock n roll, jazz, funk музика на обали Саве. Уметничке поставке. Еколошке радионице.
    време: 6. и 7. јул 2013. године
    задужења волонтера: помоћ у реализацији фестивала од сређивања локације, помоћи око бирократије, до хостовања бендова и промоције фестивала у граду.
    организатор: удружење грађана “Перило” Забрежје.

  • фестивал “Међународни сусрети у Обреновцу” – Фестивал народног стваралаштва и фолклорне традиције који окупља фолклорне ансамбле из целог света. Фестивал је културно-привредна и туристичка манифестација општине Обреновац.
    време: од 9. до 13. августа 2013. године
    задужења волонтера:
    хостовање учесника – волонтери ће бити задужени за упознавање учесника са градом, организовање излета и сл.
    напомена: неопходно познавање енглеског или неког другог страног језика.
    организатор: 
    Градска општина Обреновац.

  • “Обреновачко лето” – различите културне активности које ће се реализовати током лета у Обреновцу, на градском тргу, у дворишту библиотеке “Влада Аксентијевић” и башти Спортско-културног центра “Обреновац”.
    време: од 1. јула до 31. августа 2013. године
    задужења волонтера:
    техничка и логистичка подршка у реализацији различитих активности: свирки, представа, изложби и сл.
    организатор:
    Градска општина Обреновац, Библиотека “Влада Аксентијевић” и Спортско-културни центар “Обреновац”.

  • Обнова библиотечког фонда у Геронтолошком центру Обреновац
    време:
    од 1. јула до 31. августа 2013. године, једном до два пута недељно
    задужења волонтера: уређење библиотеке, ревизија библиотечког фонда, организовање књижевних вечери и акција прикупљања књига за кориснике Геронтолошког центра Обреновац.
    организатор:
    Удружење грађана “Снага оптимизма”

  • Век обреновачког спорта II –  представља наставак првог издања књигe “Век обреновачког спорта” која је издата 2012. године. Овом књигом су обухваћени сви спортови у Обреновцу у периоду од 1980. до 2013. године.
    време:
    током лета 2013. године
    задужења волонтера:
    рад на сређивању постојеће грађе књиге “Век обреновачког спорта II”; скенирање фотографија, исправљање текста, убацивање фотографије у текст
    напомена:
    неопходно познавање рада на рачунару (Word)
    организатор:
    уређивачи књиге Век обреновачког спорта

Напомена: организаотори ће у договору са пријављеним волонтерима дефинисати конкретне волонтерске позиције,  а све у складу са Законом о волонтирању. Један волонтер се може пријавити на више програма.

Уколико сте организовани, вредни, ведри, волите тимски рад и желите да допринесте свом граду, попуните пријавни формулар.

За сва додатна питања и информације обратите се на mladi.obrenovac@gmail.com, телефон 0118724025 или лично у Канцеларију за младе, приземље Спортско-културног центра “Обреновац”.