Радови на уређењу корита канала Купинац почеће за неколико дана. У току су радови на уређењу обале и стаза уз канал, а након њиховог завршетка почеће се са уређењем корита, како би део града око канала изгледао репрезентативније.

Према речима председника општине Обреновац Мирослава Чучковића највећи проблем представљају надлежности.

– Ми, нажалост, живимо у земљи у којој прописе и правила прописују људи који везе немају са тереном. Замислите бесмисленост да ми као општина Обреновац имамо надлежност да косимо и уређујемо све просторе осим речних водотокова и околине. На жалост, “Београдводе” немају довољну количину средстава да одржавају све канале, а њихова дужина само у Обреновцу износи 92 километра. Мене је искрено срамота и стидим се оваквог стања и због тога смо одлучили да се овај проблем реши о трошку општиине Обреновац. Од данас ћемо ми бринуто о овом делу канала и уређивати га. За уређење овог канала дато је много новца, а онај ко о њему треба да брине је немаран – рекао је Чучковић.

Чучковић се осврнуо и на друге сличне проблеме. 

– Врло слична ствар је и са израдом кружног тока код Мале Колубаре, изградњом безбедног аутобуског стајалишта и пешачког прелаза у насељу Кованчина и неревитализовани путеви према Бањанима и Конатицама који преко тридесет година нису такнути. То се дешава на нашој територији, а нисмо у могућности то да решимо јер није у нашој надлежности. Не смемо да трошимо буџетска средства на нешто што није у нашој надлежности, а они којима је то посао се према тим проблемима понашају бахато и немарно. Живот мора да буде испред папира и овај део канала ће бити за неколико дана потпуно сређен – казао је Чучковић.

Члан Већа општине Обреновац Владимир Лалић рекао је да су канали у надлежности предузећа “Београдводе” и то у смислу функционалног одржавања, односно прикупљања и одвођења воде

– Нама је у овом тренутку потребно нешто више од функционалног одржавања. Потребно нам је одржавање и у естетском смислу и нашли смо решење и за то. Наредних дана ће ови канали који пролазе кроз центар града бити уређени. Јавно комунално предузеће већ ради на урећењу свих јавних површина и између осталог коси приобаље канала и у наредних неколико дана имаћемо овде чисту ситуацију – рекао је Лалић.

{youtube}TiK6J5umRkU{/youtube}