У Библиотеци ”Влада Аксентијевић” одржан је састанак Комисије за културу општине Обреновац на ком се говорило о програму “Обреновачког лета” за 2013. годину. Састанку је, поред чланова Комисије, присуствовао и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

 Он је најавио постављање монтажне летње позорнице у башти Библиотеке и реконструкцију позоришне сале у Спортско-културном центру “Обреновац”. 

– Јако сам задовољан културном сценом у Обреновцу. Протекла недеља је доказ за то. Протекле недеље смо имали низ догађаја који су покрили све укусе публике, преко концерата и изложби о очувању традиције, рок концерата, позоришних представа, фотографских изложби и других манифестација које су привукле више хиљада, како Обреновчана, тако и гостију из околних градова. Због тога смо одлучили да помогнемо људима који се баве културом. Зато данас имамо заједнички састанак јер хоћемо да створимо услове да обреновачки уметници и уметници из целе Србије имају где да наступају у летњем периоду. Поставићемо монтажну бину са гледалиштем у дворишту библиотеке на којој ће се одржавати разни културни садржаји. За то време у Спортско-културном центру ће се бити замењена већ дотрајала бина да би позоришну сезону на јесен дочекали спремно – казао је Чучковић.

Ивана Јаношевић, директорка Библиотеке ”Влада Аксентијевић”, истакла је да културни радници Обреновца спремају богат културно-уметнички програм за предстојеће лето. 

– Програм ће бити разноврстан, понудећмо квалитетан драмски, музички, књижевни и дечји програм. Мало по угледу на некадашња времена када се програм одржавао испред наше библиотеке ове године ћемо програм одржавати на бини у дворишту библиотеке. Један део програм ће бити реализован према нашем плану и програму, а поред нас у организацији учествује и Спортско-културни центар – рекла је Ивана Јаношевић. 

Председник Комисије за културу, Новица Филиповац, рекао је да ће бина у дворишту библиотеке бити само једно од места где ће Обреновчани моћи да уживају у културном садржају током лета.

– Поред Спортско-кулурног центра и Градског трга, Обреновчани ће бити у прилици да у дворишту библиотеке уживају у квалитетном садржају који им се спрема за ово лето. Договорили смо се да се уради монтажна бина која ће бити стационирана током јула и августа месеца у дворишту библиотеке. Овде ће се највероватније одржавати програм за наше најмлађе, песничке, књижевне вечери и представе – рекао је Филиповац.

{youtube}zC2ImH0MlM0{/youtube}