У оквиру обележавања 45 година постојања Основне школе ”Посавски партизани” данас је одиграна утакмица између бивших ученика те школе који су на руководећим местима у општини Обреновац и садашњих ђака.

 Директор школе ”Посавски Партизани” Драган Обрадовић рекао је утакмица само једна од активности која је припремљена за прославу дана школе.

– Целе недеље трају дешавања у оквиру прославе 45. рођендана школе. Главна приредба наше драмске секције биће одржана у понедељак, 20. маја, у 18 часова. Данашња утакмица између функционера општине Обреновац, а уједно и бивших ђака, и осмака из наше школе је пример како се општина Обреновац односи према школи ”Посавски Партизани”. Јако ми је драго што се велики број њих одазвао и узео учешће у овој утакмици. Деца су данас посебно мотивисана јер су јако ретко у прилици да играју фудбал против председника општине – казао је Обрадовић.

Помоћник председника општине Обреновац Иван Јегоровић рекао је да га најлепше успомене везују за ову школу.

– Ја сам осам дивних година провео у овој школи и заиста уживам данас гледајући ове клинце како се друже и баве спортом. Ово је одлична иницијатива свих запослених у школи и надам се да ће и ова деца понети лепе успомене из ове школе, као што их сви ми носимо – рекао је Јегоровић.

Председник Скупштине градске општине Обреновац Жељко Јоветић присетио се година проведених у овој школи. 

– Раније је на овом месту била шљака и то нам није сметало да тренирамо и играмо фудбал на овом месту. Данас ово изгледа тотално другачије и модерније. Не волим да видим празне терене и тога је истина све мање у Обреновцу, а нарочито у овом дворишту. Ово је једно од најсигурнијих игралишта у Обреновцу јер је комплетно осветљено и препуно по цео дан – рекао је Јоветић.

Дарко Павличић, начелник Управе ГО Обреновац, истакао је да идеја о игрању утакмице сјајна прилика за присећање на школске дане.

-У школи ме се сећају сигурно по оценама, али не и по фудбалском знању. То ме данас неће омести да се одлично забавим са овим клинцима. Сјајна ствар је показати малишанима да овај посао радимо управо због њих и, ко зна, можда се међу њима крије будући председник општине – казао је Павличић.

{youtube}A_gksnqM27w{/youtube}