Градска општина Обреновац је пре неколико недеља донела одлуку о уклањању објекта ”стара мазутара”. Након прибављања потребне документације данас су у насељу “Сунце” почели радови на уклањању овог објекта.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је завршена анализа постојећег пројекта уклањања ”старe мазутарe”.

– После извршене анализе, све безбедоносне аспекте смо подигли на највећи могући ниво и данас крећемо са уклањањем овог објекта. Невероватно је да је у њему било неколико кубика мазута старог преко тридесет година. Тај објекат се пре свега мора загрејати да би се мазут источио, демонтирати и однети са тог места. Ја молим суграђане да се придржавају упутстава надлежних и не прилазе објекту док се он у потпуности не уклони – казао је Чучковић.

Директор ЈКП ”Топловод” Борис Ивковић изразио је задовољство јер се уклања један опасан и естетски ружан објекат.

– Драго ми је што овај објекат више неће представљати опасност ни по околину ни по становнике, а такође неће ни ружити овај део града. ЈКП “Топловод” је у име општине Обреновац започело радове на уклањању ”старе мазутаре” и у наредних пар дана овај би посао требало да буде готов – рекао је Ивковић.

Председник Савета друге месне заједнице Милан Трифковић апеловао је на суграђане да имају стрплљења док трају радови на уклањању објекта.

– Ја молим све суграђане да не прилазе објекту и да пусте стручне људе да квалитетно обаве свој део посла и уклоне мазутару. Радови ће трајати пет дана . Ми смо на Савету месне заједнице разговарали о томе да се упути захтев ЈКП-у да се овде поставе мобилијари за дечје игралиште, јер би се они уклопили у овај амбијент који већ има постављену теретану на отвореном – казао је Трифковић.

Радосав Стаменковић, лице за безбедност и здравље на раду у ЈКП ”Топловод”, рекао је да су са аспекта безбедности предузете све мере и да је извођач радова припремљен за ову врсту посла. 

{youtube}LZ3qAsrdYok{/youtube}