Ауторска изложба Марка Ристића “Замрзнути тонови”, сведочанство живости у рокенролу, биће отворена 13. априла, у 19.00 часова, у Галерији Спортско-културног центра “Обреновац” концертом пост-метал атракције “Consecration“.

Дугогодишњи фотографски рад главног и одговорног уредника магазина “Nocturne“ Марка Ристића, искуствени моменти са хиљада концерата сабрани и одабрани, чине изложбу “Замрзнути тонови“. Изложба недвосмислено показује виталност и богатство домаће сцене и задовољство пријемом страних уметника који су гостовали на нашим бинама. Заустављени покрети, замрзнути тонови на фотографијама као да вриште да се наставе у пуној снази савршеног тренутка у машти или сећању. 

О својим фотографијама Марко каже: “Дигитална фотографија је донела обиље могућности и доступност технологије, али није смањила одговорност аутора да зграби моменат и да га пренесе публици. Фотографишем оно за шта живим, тај тренутак прославе живота на рок концертима, када је све у синку, и публика и уметници и звук и светло и покрет и расположење…“

О фотографијама Марка Ристића своје мишљење су дали и фотографисани рок аутори.

“Публика не зна колико је тешко наћи концертног фотографа који умије ухватити “онај” посебни тренутак… Ако му к томе пође за руком да ухвати тренутак који је и члановима бенда посебан, знаш да си нашао особу која објективом умије забиљежити чаролију. Она се појави тек на час и само је вјешто око види. А Марко је управо такав… Желим му још пуно изврсних концерата и сјајних фотографија!”
Реми / ЕЛЕМЕНТАЛ

“Мислим да се рад Марка Ристића може дефинисати као професионална уметничка рок фотографија. Свака фотографија има вишедимензионалну перспективу. Оно што је најбитније је да изражава емоцију коју музичар у тренутку даје. Углавном, Марку бих дао без било какве ауторизације да објави моје фотографије било где и кад, јер имам апсолутно поверење у његов рад.”
Немања Којот Којић (а.к.а. HORNSMAN COYOTE) / EYESBURN

“Док посматрам фотографије Марка Ристића, стичем утисак да користећи дводимензионалан медиј он уствари успева да нам дочара трећу димензију и да нас уведе у тај чаробан свет роцк анд ролл-а где ми, као пуки посматрачи, уствари постајемо активни сведоци тог догађаја који само што не успевамо и да “омиришемо”. Његове фотографије су непредвидљиве и пуне оних лепих изненађења, не само када смо пасивни посматрачи истих, него када смо и сами мета његовог објектива. Пратећи Марков развој последњих пар година, нестрпљив сам да видим у којем правцу ће даље ићи и шта то лепо можемо очекивати од њега у будућности.”
Бранко Голубовић Голуб / ГОБЛИНИ