Данас је у Спортско-културном центру “Обреновац” потписан уговор са “Центром дечјих летовалишта Београд” о наставку реализације програма “Еко кампови”, који укључује одлазак две хиљаде обреновачких основаца на летовање које у потпуности финансира Градска општина Обреновац.

У име Спортско-културног центра уговор је потписао вд директора Петар Јовичић, који је том приликом истакао да је улога СКЦ-а “Обреновац” вишеструка.

– Ми већ годинама одлично сарађујемо са свим школама у Обреновцу. Драго нам је што ће сви малишани од првог до четвртог разреда потпуно бесплатно, о трошку општине, ићи на летовање на наше четири најлепше планине – казао је Јовичић.

У име “Центра дечијх летовалишта Београд” и општине Обреновац уговор су потписали директорка Центра Радица Поповић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

 Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да је ово наставак програма “Еко кампови” који је започет током зимског распуста.

– Као и прошли пут и сада ће учитељице које буду пратиле децу бити адекватно плаћене. Битно нам је да учитељице, заједно са аниматорима из Центра, брину о нашој деци. Мислим да је програм “Еко кампови”, који укључује одлазак на летовање током ускршњег и летњег распуста о трошку општине Обреновац,нешто што никако не смемо да прекидамо. Са зимовања имамо одличне повратне информације како од деце и учитељица, тако и од родитеља – казао је Чучковић.

Директорка “Центра дечјих летовалишта Београд” Радица Поповић рекла је да се наставља сарадња са општином и СКЦ-ом.

– Јако смо поносни што смо партнери са општином Обреновац на овом пројекту и што се обреновачки малишани рекреирају у нашим одмаралиштима. Ја морам да апелујем и на остале друштвено одговорне општине и градове да следе пример општине Обреновсац и да своје малишане пошаљу на неку од четири наше планине – изјавила је Радица Поповић.

Прва група обреновачких ђака боравиће у одмаралиштима Центра дечјих летовалишта од 26. априла, док ће следећа група кренути на планине прве недеље летњег распуста.

{youtube}03VgexJK3Hw{/youtube}