Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић и заменик председника Драгослав Мршевић обишли су данас брачни пар Васић, који је прославио 65 година брака.

Госпођа Олге Васић сматра да је за успешан брак најважније да нема љубоморе.

– Код нас никада није било љубоморе. Мија је много радио и ишао по свету и трудио се да обезбеди деци и мени све што нам је потребно. Мушкарац је глава куће, а жена темељ. Ми смо били тим у свему и у гајењу деце и у кућењу куће – нагласила је госпођа Васић.

Миломир Васић се подсетио старих времена и начина на који су се склапали бракови.

– Ја сам имао само седамнаест година када сам се оженио, а Олга петнаест. Пролазио сам случајно поред њене куће и свидела ми се. Моја мајка и наш зет су отишли и питали њеног оца хоће ли дозволити да се уда за мене. Отац је дао писмену сагласност и пре 65 година ми смо се венчали – рекао је Миломир.

a65braka2a65braka3

Председник општине Мирослав Чучковић је истакао да му је велика част што присуствује прослави годишњице брака брачног пара Васић.

– Градска општина Обреновац ће бринути о својим суграђанима на тај начин што ће сви они који дођу до златне свадбе добити од општине пригодне поклоне. У овом случају је то викенд у било којој бањи у Србији – рекао је Чучковић.

Заменик председника Драгослав Мршевић је рекао да општина Обреновац води рачуна о свим слојевима становништва.

– У протеклих шест месеци од када је формирана ова власт много више смо се приближили породицама у Обреновцу. Ми наше младе брачне парове стимулишемо са по десет хиљада динара. Такође свака беба која се роди добија новчану помоћ. Знамо да то нису велика средства, али ћемо се трудити да у будућности то повећамо. Пример брачног пара Васић би требало да нам буде узор, јер имамо парадокс да је број развода до три пута већи него склопљених бракова. Ми смо због тога решили да стимулишемо људе који су преко педесет година у браку. На тај начин надамо се да ће се број развода на територији општине Обреновац смањити – казао је Мршевић.

{youtube}67LaLeTilYI{/youtube}