Данас је у холу ОШ “Јован Јовановић Змај”, поводом обележавања Светог Саве, одржан пригодан културно-уметнички програм. Том приликом исечен је славски колач и додељене су награде најбољим ученицима школе.

Поводом молбе ђачког парламента школе упућене председнику општине Мирославу Чучковићу за набавку нових географских и историјских карата, данас је помоћник директора Завода за уџбенике Дејан Јовановић уручио донацију ОШ “Јован Јовановић Змај”.

Директорка школе Вера Ђорђевић нагласила је да је однос који ђаци ове школе имају са наставним кадром од круцијалног значаја за ову школу.

– И раније су ђаци сами покретали иницијативе за набавку онога што су сматрали да им је неопходно, па су тако и овог пута замолили општину Обреновац и председника Чучковића да им се обезбеде карте и друга помагала неопходна за наставу. Ово је одличан пример како треба да функционише и школа и локална заједница и ја сам неизмерно захвална на овим поклонима који ће, сигурна сам, умногоме олакшати наставу – казала је директорка Вера Ђорђевић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је тридесет година било потребно да се обнове карте и остала учила у овој школи.

– Обећање-испуњење је принцип рада општине Обреновац. Наиме, ми смо ђачком парламенту обећали да ћемо набавити нове карте и учила и сада смо то обећање испунили. Општина не може да уради све одмах, али ћемо полако из дана у дан поправљати стање у школама – казао је Чучковић.

Заменик директора Завода за уџбенике Дејан Јовановић је истакао да је Завод једина установа која издаје уџбенике и наставна средства чији је оснивач Влада Републике Србије.

– Самим тим што је председник општине Обреновац иницирао ову сарадњу између Завода и школе, даје се добар пример како републичке институције и локалне самоуправе могу сарађивати. Наиме, ми смо једини издавач који је је државни и од нашег пословања се пуни и републички буџет – рекао је Јовановић. 

Овом приликом уручена је захвалница председнику Градске општине Обреновац Мирославу Чучковићу од стране ученика ОШ “Јован Јовановић Змај” за сву помоћ коју је у протеклом периоду општина Обреновац пружила овој школи.

{youtube}pP0vcUdrabM{/youtube}