Малишани из ПУ “Перка Вићентијевић” учествовали су у пројекту “Грам љубави за тону здравља“. У питању је регионална добротворна едукативна акција која подстиче креативност, емпатију и солидарност код деце за лепше данас и боље сутра. Овај пројекат се по први пут спроводи у Србији, у организацији интернет портала www.ringeraja.rs.

Грам љубави је искрена акција у којој деца стварају за децу. Циљ пројекта је да деца кроз процес стварања играчака уче о солидарности и емпатији, о пријатељству и међусобним односима, о важности рада и труда, о вредности, упознају позитивне осећаје стварања, даривања и дружења са здравим и вршњацима који имају проблема са здрављем.

У овој хуманој акцији учествовали су у вртићи и школе широм Србије, а међу њима и обреновачка ПУ “Перка Вићентијевић” и вртићи “Цицибан”, “Весељко” и “Цврчак”.

Једна таква луткарска радионица одржана је у вртићу “Цицибан”, где су деца и родитељи уз помоћ васпитачица израђивала уникатне лутке, као поклон малишанима који се тренутно лече у болницама широм Србије. Активност је одржана током децембра месеца прошле године, а лутке су подељене за новогодишње и божићне празнике. Овим добротворним гестом деци, која су лишена нормалног детињства, барем на тренутак су желели да врате осећај једнакости и припадности.

 До 31. јануара траје гласање за најлепшу лутку и десет првопласираних ће бити награђени. Сви који желе да гласају за лутку коју су направили малишани из вртића “Цицибан” из Обреновца то могу учинити овде