Више од четири хиљаде хектара пољопривредног земљишта у државној својини на територији Београда даће се у закуп на основу расписаног огласа Секретаријата за пољопривреду. На овај начин град Београд, као и претходних година, подстиче развој пољопривреде, а индивидуалним пољопривредним произвођачима и правним лицима даје се могућност да прошире своје капацитете и тако постану конкурентнији на тржишту. 

 – Планирано је давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини укупне површине од око 4.449 хектара. Земљишта се налазе на подручју општина Барајево, Вождовац, Гроцка, Земун, Лазаревац, Младеновац, Нови Београд, Обреновац, Палилула, Раковица, Сопот, Сурчин и Чукарица. Обухваћено је Годишњим програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Београда за 2012. годину – рекао је градски секретар за пољопривреду Александар Јанковић.

Према огласу, право учешћа у јавном надметању има правно и физичко лице које је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава и има активан статус. Земљиште се даје у закуп искључиво за пољопривредну производњу и не може се користити у друге сврхе нити се може давати у подзакуп.

Преузимање формулара пријаве и адресиране коверте односно штампане налепнице са адресом Градске управе града Београда, као и увид у документацију у вези са катастарским парцелама у државној својини које се дају у закуп, може се извршити сваког радног дана од 9 до 16 часова у Секретаријату за пољопривреду, Улица краљице Марије 1, XVII спрат, канцеларија 1710. Писане понуде достављају се на писарницу Градске управе града Београда, Краљице Марије 1, најкасније до 7. фебруара у 16 часова.

Јавно отварање понуда за давање у закуп земљишта одржаће се у згради Градске управе на Тргу Николе Пашића 6, према распореду утврђеном у огласу. Комплетан текст огласа заинтересовани могу да виде на сајту града Београда www.beograd.rs, у делу Градски огласи, конкурси и тендери.

Извор: Беоинфо