Јавно комунално предузеће ”Обреновац” богатије је за још једно возило. Наиме, реч је о возилу које користе радници надлежних служби овог предузећа које су одговорне за одржавање чистоће града. Возило је донација Града Београда, а како је најављено у ово предузеће већ у децембру текуће године стићи ће још једно возило, нови камион смећар. Данас су Јавно комунално предузеће посетили представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Захваљујући новом возилу, радници ће моћи лакше да депонују смеће у сеоским месним заједницама, наиме нови ауто подизач користиће се за подизање смећа у великим судовима.

– Данас је значајан дан за ЈКП, будући да почиње реализација програма Секретаријата за заштиту животне средине, а односи се на испоруку 3 возила.  Реализација овог пројекта почела је захваљујући иницијативи градског менаџера Мирослава Чучковића – рекао је директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је да је важно да службе Јавног комуналног предузећа имају добру механизацију, како би могли на прави начин да воде бригу о хигијени града.

– У сарадњи са Градом Београдом успели смо да дођемо до овог возила, а поред њега, биће донирани нови смећар и булдожер. Важно је да и у наредном периоду одржимо континуитет сарадње са Градом Београдом јер искључиво са нашим буџетом не можемо реализовати све планове – навео је Станојевић.