Група ученика основних обреновачких школа отпутовала је на бесплатно зимовање на најатрактивније планине Србије. Ученике Основне школе ”Јефимија” који у оквиру програма ”Еко кампови” бораве на Тари, обишли су представници Градске општине Обреновац и Града Београда.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом посебно је нагласио, да данас деца имају услове које раније генерације нису имале, наиме држава са свих нивоа креира програме подршке.

Програм ”Еко кампови” Градска општина Обрновац 12 година уназад реализује у сарадњи са Градом Београдом и Центром дечијих летовалишта.

– Градска општина Обреновац за 12 година обезбедила је 20.000 ноћења за децу из Обреновца на планинама Србије.  Мислим да је реализација овог пројекта један од највећих успеха општине Обреновац, будући да је у фокусу овог програма управо брига о здрављу младих – рекао је градски менаџер Мирослав Чучковић.

Директор Центра дечијих летовалишта Иван Јегоровић нагласио је, да су услови у објектима у којима деца бораве добри, да се нерекидно ради на унапређењу услуга, те да су деца веома задовољна како условима, тако и организацијом програма активности током седмодневног боравка.

Председница Актива обреновачких основних школа Вера Ђорђевић подсетила је, да се Градска општина Обреновац управо на основу програма ”Еко кампови” издваја, будући да је једина општина која реализује овакав програм подршке ученицима.

Она је такође нагласила да су родитељи захвални на реализацији овог програма, јер свако дете од 1. до 4. разреда добија прилику да бесплатно борави на планинама.