Синоћ је у галерији Спортско-културног центра “Обреновац” отворена изложба фотографија под називом “Улица 11500“.

На изложби су представљени радови два млада уметника из Обреновца, Милоша Грубача и Немање Тачића, који се већ неколико година баве фотографијом и својим радовима обрађују разноврсне теме, од уметничке експресије, до социолошких проблема. 

Тема којом су се овом приликом бавили је свакодневица на улицама Обреновца која је врло сликовита, богата драгоценим причама и саткана од необичних и занимљивих детаља. Фотографије приказане на изложби веродостојно представљају живот на обреновачким улицама, чувајући у себи време, атмосферу и живот сваког посебног тренутка.

Према речима Милоша Грубача, једног од аутора, он је желео да прикаже интеракцију људи са околином и како се они у тој околини сналазе.

– На фотографијама  можемо видети различита расположења наших суграђана и нису сва весела. Има и неких “социјалних тема” које сам обрадио, јер нисам желео ни да улепшавам, а ни да погоршавам стварност. Желео сам да је представим на начин како сам је ја видео – казао је Грубач.

Немања Тачић излаже већ четврти пут своје фотографије и поред неких награда које је као аутор освајао истиче да му је овај пројекат најдражи до сада. 

– Преко организације “Млади 11500” конкурисали смо на конкурсу “Омладинског фонда” Канцеларије за младе у Обреновцу и успели да добијемо средства за изложбу. У први мах нисмо имали јасно дефинисану тему, али смо се усагласили да ипак то буде нешто што представља наш град и нешто где би могли да пренесемо дух Обреновца, као и наше виђење града у коме живимо. Надам се да смо у томе успели и хвала свима који су нас подржали и помогли нам да шира публика види наше радове – рекао је Тачић.

Млади из организације “Млади 11500”, која је и организатор изложбе, сматрају да је, иако 12 дана након календарске, овом изложбом почела културна година у Обреновцу. 

Организација изложбе је подржана од стране Омладинског фонда Канцеларије за младе на конкурсу “Подршка младим креативцима из Обреновца”. Изложба ће бити отворена до 26. јануара. 

{youtube}EDWSvTPCGkQ{/youtube}