Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је са својим сарадницима ученике који о трошку општине Обреновац зимују на Руднику и Букуљи.

Поред председника општине ђаке су посетили и заменик председника Драгослав Мршевић, помоћник председника Драган Блажић и члан Већа Новица Филиповац.

Председник општине и његови сарадници упознали су се на који начин деца проводе време у одмаралиштима на ове две планине.

Председник општине Мирослав Чучковић истакао је да је поред здравствених разлога најважнија ствар што деца имају прилику да осете дух заједништва.

– Драго ми је што се све више деце одлучује и одлази на овај климатски опоравак. Овде смо имали прилике да видимо како они проводе време, шта уче и чиме се баве у току дана и ја сам сигуран да ће они своја најлепша сећања понети са ових путовања. У овом свету технике и брзог темпа живота јако је битно ширити дух заједништва и уопште дружење међу вршњацима. Наши ђаци на Руднику имају прилику да се друже са децом из Добановаца и Чачка и сматрам да је то нешто што свако дете у току свог школовања мора да доживи – рекао је Чучковић.

На Руднику и Букуљи бораве деца из ОШ “Посавски партизани”, као и из околних села Грабовца, Ушћа и Скеле.

Заменик председника општине Драгослав Мршевић је приликом посете рекао:

– Од првог тренутка од када смо дошли овде упадљиво је одлично организовано дружење и активности које се овде рализују, као и еко радионице која деца имају. За разлику од Обреновца  деца су имала среће да овде имају и снега и поред едукативних активности деца могу да уживају у снежним чаролијама чак и када падне мрак, јер је стаза за санкање под рефлекторима. Морам да напоменем да је одзив у овој другој тури био скоро стопостотан и да нас то веома радује – рекао је Мршевић.

Према речима Новице Филиповца, члана већа ГО Обреновац, у две туре у току зимског распуста на зимовање је отишло близу пет стотина деце.

– Средства су обезбеђена за зимовање и летовање за све основце до четвртог разреда до краја ове школске године. У овој тури отишло је близу триста деце на четири наше планине – казао је Филиповац.

Помоћник председника Драган Блажић је истакао да иако ова акција траје већ неколико година ово је прва година да општина издваја средства за сву децу од првог до четвртог разреда. 

– Од ове године сва деца узраста до четвртог разреда иду на климатски опоравак у неки до објеката “Центра дечјих летовалишта Београд” на Тари, Гочу, Руднику и Букуљи. Морам да нагласим да су сви ови објекти наменски грађени и у потпуности прилагођени деци и њиховом образовању и уживању током боравка на планини – казао је Блажић.

Боравак деце у потпуности финансира општина Обреновац, а средства за овај програм обезбеђена су из буџета општине Обреновац. 

{youtube}qJzHpFRxSOo{/youtube}