Градска општина Обреновац на самом почетку 2013. године по трећи пут организује манифестацију “Обреновац-град отвореног срца”. По угледу на традиционалну београдску акцију “Улица отвореног срца”, 1. јануара, од 12.00 до 15.00 часова, на Тргу др Зорана Ђинђића у Обреновцу, деци Обреновца ће Нову годину пожелети музичари, песници, плесачи, кловнови…
 
Програм, који ће се одвијати на градском тргу 1. јануара, састојаће се из три дела. У првом ће се представити дечји градски хор “Круна од нота”, плесна група “Идеа”, дечји ансамбли КУД “Круна” из Великог Поља и културно – уметничко друштво “Драган Марковић” са Забрежја, Центар “МС Иновације” и драмска група “Ћоше”.
 
За други део програма припремљена је Дечја олимпијада “Зимске играрије” у којој ће поред деце учествовати и неколико кловнова. Трећи део манифестације “Обреновац-град отвореног срца” чини подела награда најуспешнијим учесницима ликовног и литерарног конкурса на тему “Обреновац – град отвореног срца”, радионице за децу, као што су радионица цртања, face painting, шаховска радионица  и наступ Деда Мразева на моторима из Мото клуба “Warriors”.
 
У 13.00 часова биће одржано такмичење основних школа у кићењу новогодишњих јелки које ће бити постављене на градском тргу, а три најлепше украшене јелке биће награђене. 
 
На витражима у парку биће постављене фотографије са прошлогодишње манифестације “Обреновац-град отвореног срца”. На посебном штанду ће се служити чај и палачинке за посетиоце, док ће свој штанд имати и штићеници Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју, Удружење “Снага оптимизма” које ће промовисати “Волонтеријаду” и Удружење “Поверење” које ће тај дан скупљати пакетиће за децу из хранитељских породица. 
 
Основна идеја ове манифестације је промоција културе духа, тела, здравог живљења и хуманости.