У Галерији Спортско-културног центра “Обреновац”  данас су уручене награде најбољим студентима са територије Градске општине Обреновац. 55 најбољих студената државних и 5 најбољих студената приватних факултета добило је награду у износу од по 72.000 динара која ће се исплаћивати у току школске 2012/13. године.

Награде студентима уручили су председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, члан Већа задужен за образовање Новица филиповац и у име председника Скупштине Слободан Молеровић.

Председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић нагласио је да је ово наставак подржавања најбољих студената и да ће се општина Обреновац увек трудити да најбоље награди и мотивише за даљи рад.

– Ми смо данас наградили шездесет најбољих студената. Општина Обреновац планира у наредном периоду да помогне и студенте који долазе из угрожених породица и на завршним су годинама студија. У том случају неће бити важан просек јер је примарни циљ да они добију диплому – казао је Чучковић.

Новица Филиповац је истакао да се из године у годину повећава, како висина награде, тако и број студената који је примају.

– И ове године смо број студената које награђујемо повећали са 55 на 60. За следећу годину планирамо повећање и висине награде и броја студената – рекао је Филиповац.


Студенткиња Факултета организационих наука Катарина Стефановић рекла је да је ово одличан начин да се подрже студенти.

– Ја први пут добијам ову награду и мени лично ће ово много олакшати студентски живот у виду џепарца, тако да ћу у финансијском смислу бити растерећенија, како ја тако и моји родитељи -рекла је Катарина Стефановић.

{youtube}npdbNZmVAto{/youtube}