Данас су директор Јавног  предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић, одборници Скупштине општине Милић Арсеновић и Ненад Миросављевић и члан Већа  Владислав Миљковић обишли деоницу регионалног пута Р101б Грабовац-Бањани која ће бити реконструисана следеће године.

Према речима одборника Милића Арсеновића, који је и житељ села које ће бити покривено реконструкцијом, овај пут је једини који је преостао да се санира. 

– Протеклих година смо као Месна заједница имали одличну сарадњу са општином и ово је само продужетак те сарадње. Изграђени су и асфалтирани локални путеви унутар села и остало је да се ова веза са Обреновцем реши. Нама који живимо у селима Вукићевица, Љубинић и Орашац кроз које пролази овај регионални пут ова реконструкција ће значити много. Пут је у јако лошем стању и после сваке зиме број рупа се повећава, а безбедност је изузетно угрожена јер се ударне рупе не виде после падавина. Овом обновом биће решени наши дугогодишњи проблеми – казао је Арсеновић.

Директор ЈП за изградњу Обреновца нагласио је  да само извођење радова траје најкраће, а да је припрема та која одузима највише енергије, ресурса и времена.

– Ми смо кренули у преојектовање и израду плана реконструкције две деонице, прва је од надвожњака у Стублинама па до Бањана, а друга је деоница Мислођин-Степојевац.  Ове деонице су до априла месеца биле под  ингеренцијом државе Србије, а сада су у надлежности Града Београда. Ми очекујемо договор између градског секретаријата и општине у вези реконструкције ових деоница и ми се озбиљно припремамо за тај посао – рекао је Молеровић.

Терен је геодетски снимљен, прибављене су све потребне сагласности јавних предузећа, а у наредна два месеца пројекат ће бити завршен. Када почне грађевинска сезона и буде постигнут договор са секретаријатом за саобраћај кренуће се у реализацију пројекта.

Господин Молеровић се осврнуо и на безбедност учесника у саобраћају.

– Оно што је моја идеја јесте да се уз ову саобраћајницу направи и тротоар и на томе ћу инсистирати јер се много школске деце креће тим путем и самим тим су угорожена од стране возача. Изградњом тротоара њихова безбедност би била подигнута на висок ниво – закључио је Молеровић.

Почетак реконструкције ове две саобраћајнице очекује се у марту 2013. године.

{youtube}3bKyXyNDm60{/youtube}