Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је два пункта зимске службе која рашчишћава снег са коловоза на територији општине и одржао радни састанак са руководиоцима задуженим за вандредне ситуације.

 Према речима председника ГО Обреновац Мирослава Чучковића  саобраћај у Обреновцу се одвија нормално, очишћени су сви главни путеви, раде све школе и домови здравља, као и сва јавна предузећа.

– Ја морам да одам признање људима који су претходног викенда  били ангажовани на чишћењу. Пала је у врло кратком временском периоду велика количина снега. Оно  што је значајно, то је да немамо никаквих проблема са снабдевањем грађана топлотном енергијом и радијатори су топли – рекао је Чучковић.

Заменик дирктора ЈКП “Обреновац” Зоран Лапчевић истиче да за зимску службу ове године не постоје такозвани путеви првог и другог приоритета и да се сви путеви чисте. Паралелно се чисте путеви којима саобраћа јавни превоз, као и некатегорисани путеви до грађана.

– Ми као зимска служба дајемо све од себе да сви путеви буду рашчишћени и молим грађане за мало стрпљења. јер ћемо у наредних 24 сата све путеве очистити.  Ове године имамо направљен оперативни план на нивоу Градске општине Обреновац у ком је тачно дефинисано ко где иде и који се путеви прво третирају. Ово је како видим дало одличне резултате – казао је Лапчевић.

Јавно предузеће за изградњу Обреновца је ангажовано на рашчишћавању снега и по речима заменика директора овог предузећа Бранка Матића тренутно је ангажовано пет камиона и четири комбиноване машине, а у приправности су још два камииона и две радне машине.

– Зимска служба у Обреновцу је ангажована и спремна да рашчисти 800 километара путева на нашој територији. Ово нису путеви за које је надлежан “Београдпут” и ми ћемо се трудити да у току данашњег дана рашчистимо све оно што нисмо успели преко викенда. То су висински делови општине у Конатицама, Јасенку и Мислођину, као и део у Грабовцу и Љубинићу – порецизирао је Матић.

Председник општине Обреновац апелаовао је посебно на старије суграђане да без преке потребе не излазе из својих кућа.

– Молим старије суграђане да позову наш сервис грађана, да би се до њих допремиле најосновније животне намирнице. Наши волонтери ће им донети све што је потребно – нагласио је Чучковић.

На отклањању снега ангажовани су сви радници јавних предузећа и у току данашњег дана требало би да цео град буде рашчишћен, као и сви категорисани и некатегорисани путеви.

{youtube}wBWDAWoxRgM{/youtube}

{youtube}VGe3gacLF48{/youtube}

{youtube}-PFVLxoEfeU{/youtube}