У уторак, 4. децембра, у 19.00 часова, у читаоници обреновачке библиотеке биће представљен роман новинара Владе Арсића “Изгубљене у магли”. Како роман говори о трговини и сексуалној експлоатацији жена, биће то и прилика да о овој теми, осим са аутором, разговара и са Весном Станојевић, координаторком Сигурне куће.

ИЗ РЕЦЕНЗИЈЕ:
Оне су, као и ви, мислиле да се то догађа само другима.

Многе жене нису само најближа бића мушкарцима него понекад и – њихова роба. 

Зорица, Светлана и Хелена су обичне девојке какве свакодневно виђамо и које сањају о породичном животу, као и већина њихових вршњакиња, све до тренутка када се уплићу у мрежу обмана и лажних обећања, сирових страсти и злочина, након чега ће се њихов живот претворити у пакао. На узбудљивим страницама овог филмски структурираног омнибус-романа оне исповедају потресну чежњу за нормалним животом док трпе бруталности.
До тада узорна девојка, Зорица, бива на превару „изгубљена у магли“ само зато што није хтела да се пода локалном моћнику и што је потражила заштиту. У потрази за њом, брат Зоран успева да се пробије кроз паукову мрежу организованог криминала коју чине и људи с оне стране закона, али и припадници полиције. На путу до Зорице или барем до сазнања о њеној судбини, зближиће се са Светланом, која га корак по корак води до тајне о сестри. У том зближавању, и Светлана и Зоран почињу да прижељкују љубав. Али он жели и – освету… 

“Роман о животним аветима које су тако живописно описане да их никакве корице не могу укалупити и ништа их не може спутати да живе свој самостални живот – ван романа, ван времена и ван моћи да појмимо колико је ово штиво савршено романсирана збиља, свакодневица од које бежимо и од које безнадежно стрепимо.“ Михаило Меденица, Прес.

“Ово је толико узбудљива прича да је грозничавих три сата стрепње над њеним реченицама више него довољно. Какав би тек ово холивудски филм био!“ Срђан Јокановић, Илустрована Политика

О АУТОРУ
Влада Арсић, новинар, истраживач, аутор романа “Лопатање ђавола” и дугогодишњи сарадник бројних листова и часописа, рођен је у Београду, 1963. године. Новинарску каријеру започео је 1985. године у “Вождовачким новинама”, и до сада забележио на стотине репортажа о људима и судбинама. Писао је за НОН, магазин Бре, Илустровану Политику и Националну ревију, уређивао у Хоризонту, ревији Сат и дневним новинама Прес. Живи у Београду.