Јуче су на Београдском сајму отворени 11. Међународни сајам предузетништва “Бизнис база 2012” и 4. Сајам локалних самоуправа под слоганом “Повежи се”. Током наредна три дана представиће се 300 домаћих и иностраних привредника, као и 100 општина и градова Србије.

Првог дана сајма општину Обреновац је заинтересованима представио председник општине Мирослав Чучковић, који је истакао да Обреновац има велики потенцијал за развој, првенствено због добро обучене радне снаге и одличног стратешког положаја.

– Драго нам је што смо имали прилику да међу сто градова представимо и нашу општину.  Данас смо имали одличну презентацију и конретне понуде онима који могу направити фабрике и запослити наше суграђане – рекао је Чучковић.

Градски секретар за привреду Александар Милошевић изразио је задовољство што је оштина Обреновац учесник на овом сајму и то на штанду Града Београда и Привредне коморе Београда.

– Оно што је председник општине Обреновац Мирослав Чучковић изнео на презентацији су одлични стратешки начини размишљања, а знајући његову енергију и енергију коју носе запослени у вашој општини верујем да ћете све што сте замислили и остварити – нагласио је Милошевић.


По речима Жаклине Црнобрње, Шефа одсека за инвестиције, на сајму су представљене могућности за улагања у оштину Обреновац.

– Приказали смо тренутно најзанимљивију индустријску зону у Србији, а то је локација у Баричу која се простире на око 15 хектара. То наравно није све што Обреновац има да понуди, јер је ту и део бањског комлекса, Хотел “Обреновац”, земљиште касарне и неки инфраструктирни планови који би требало да се реализују следеће године – рекла је Црнобрња.

Организатор сајма “Бизнис база” је Национална агенција за регионални развој са својом мрежом регионалних агенција, центара и асоцијација, а Сајма локалних самоуправа Министарство за регионални развој и локалну самоуправу, Град Београд, Привредна комора Београда и Стална конференција градова и општина.

{youtube}Wkjoc7E9wtQ{/youtube}