“Трофеј Београда” у шаху одржаће се од 24. новембра до 3. децембра у хотелу “Обреновац” у Обреновцу. На турниру ће учествовати такмичари из Турске, Израела, Чешке, Бугарске, Босне и Херцеговине, Русије, Румуније, Грчке, Македоније, Италије, Немачке, Швајцарске и Србије.

– На 26. Међународном отвореном првенству Београда очекује се учешће око 190 шахиста. По завршетку турнира који се тренутно игра у Вршцу, очекујемо да ће и наши најквалитетнији шахисти учествовати и на овом турниру. Сви они који се до сада нису пријавили за “Трофеј Београда” могу то да ураде до суботе, до 15.30 часова, када је и  свечано отварање. Захваљујући спонзору, Саобраћајном предузећу “Ласта”, за све учеснике обезбеђен је бесплатан превоз из Београда до Обреновца – рекао је Драган Ћирић, представник Секретаријата за спорт и омладину који је задужен за спортске манифестације на конференцији за медије.

У раду конференције учествовали су и велемајстор Бошко Абрамовић, селектор репрезентације Србије, Љубомир Ризнић, председник Шаховског савеза Београда, Драган Котевски, извршни директор Шаховског савеза Београда, и Горан Влаховић, председник Организационог одбора “Трофеја Београда” у шаху.

Извор: Беоинфо

{youtube}bTrS6PaurHs{/youtube}