Дипломирани графички дизајнер Ненад Аћимовић и уметник Немања Окиљевић који је дипломирао на Одсеку за зидно сликарство осликали су на зиду куће поред Прве обреновачке основне школе мурал, портрет Милоша Обреновића са мотивом старог Обреновца у позадини.

Ненад Аћимовић, дипломирани графички дизајнер, каже да је идеја била да се баш на том месту уради мурал Милоша Обреновића јер је пре деведесет година та улица носила назив Милоша Великог.

Осликавање мурала подржала је Канцеларија за младе на Конкурсу за подршку младим креативцима из Обреновца. Од 15 пристиглих пријава на овај конкурс чланови одбора Омладинског фонда, програма Канцеларије за младе, су одлучили да се финансијски подржи реализација ове идеје.

– Ми смо предложили овај пројекат на конкурс који је организовала Канцеларија за младе општине Обреновац преко Омладинског фонда и захваљујемо се што су  подржали нашу идеју и омогућили нам да се креативно изразимо – рекао је Ненад Аћимовић .

Аутори су најавили да је овај мурал само део велике целине портрета историјских личности које планирају да осликају у Обреновцу. 

{youtube}tVlmEk2XUYQ{/youtube}