Данас су у Галерији Спортско-културног центра “Обреновац” уручени ваучери за плаћене порезе и доприносе на минималну зараду у трајању од 12 месеци незапосленим лицима са евиденције Националне службе за запошљавање која су се јавила на расписан Јавни позив за реализацију мера активне политике запошљавања  путем субвенција доприноса за обавезно социјално осигурање.

Према речима председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића у питању је мера која је потпуно нова и једниствена у Србији и да не сумња да ће имати позитиван ефекат, како на незапослене, тако и на послодавце из Обреновца.

Јавни позив је  био расписан за лица са пребивалиштем на територији општине Обреновац, која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање и у старосној су  групи – жене преко 50 година живота  и мушкарци преко 55  година живота  или да до испуњености једног од услова за остваривање права на пензију имају до 3 године.

– Ово је доказ да генерације које су стварале и градиле наш град нису заборављене, да Градска општина Обреновац мисли на њих и да нису остали сами. Генерално људи који имају преко 55 година старости јако тешко налазе посао и они којима је остало пар година до пензије не могу исту да остваре, а ова мера ће им у томе помоћи – нагласио је Чучковић.

Заменик председника ГО Обреновац Драгослав Мршевић истакао је да се пријавио велики број незапослених Обреновчана који испуњавају прописани критеријум. 

– Данас је 74 особе преузело ваучер и већ трећина је нашла послодавца који би их примио у радни однос. Ја морам да кажем да упркос лоше одрађеним приватизацијама и транзицији кроз коју Србија пролази, ми као општина не смемо оставити ове људе на цедилу и морамо као одговорна власт бринути о њима – рекао је Мршевић.

Ваучери који су данас подељени имаују рок трајања до марта и морају бити искоришћени до тада. Градска општина Обреновац потписаће уговоре са послодавцима и обавезати се о уплаћивању пореза и доприноса у трајању од годину дана.

{youtube}a5ibnQpc5d0{/youtube}