Како би унапредила комуникацију и приближила се грађанима, Градска општина Обреновац од 12. новембра покреће нови сервис грађана “Одговор за 2 дана”. Данас је у општини Обреновац одржана презентација овог система који ће служити као јединствен сервис намењен свим грађанима Обреновца. Презентацији су присуствовали представници јавних предузећа и одељења Управе који ће бити обухваћени системом. 

Према речима председника Градске општине Обреновац Мирослава Чучковића, ово није први овакав систем у Србији, али ће се запослени у општини потрудити да буде најбољи.

– Овај систем тј. софтвер је произведен у Обреновцу и служиће за потребе грађана Обреновца. Као што смо и на почетки нашег мандата обећали, ми полако постајемо прави сервис грађана, а ово је један корак ка испуњењу тог циља – нагласио је Чучковић. 

Обједињујући рад свих јавних предузећа у општини сервис грађана “Одговор за 2 дана” омогућава решавање проблема и захтева грађана, располагање средствима на нов, модеран и функционалан начин заснован искључиво на техничким подацима и чињеницама. Систем је у потпуности у функцији грађана који помоћу њега лакше и брже решавају проблеме из домена комуналних предузећа. Систем омогућава грађанима да проблеме, питања и захтеве поднесу на три начина: путем телефона, смс поруком или мејлом. Сваки грађанин ће у року од 48 часова бити обавештен о статусу његовог захтева. 

Александар Богићевић, члан већа ГО Обреновац, надлежан за функционисање овог система је рекао да је коришћење врло једноставно. 

-Грађанин путем телефона, смс-а или мејла поднеси захтев који наш оператер прослеђује служби или јавном предузећу које је надлежно за одређен проблем. По обради захтева грађанин добија одоговор од нашег оператера у форми за коју се у захтеву изјаснио. Одговор се може добити путем мејла, смсом или телефоном – рекао је Богићевић.

Систем “Одговор за 2 дана” почиње са радом 12. новембра, са пробним периодом до нове године. Од јануара 2013. године очекује се да систем почне у потпуности да функционише. 

Систем “Одговор за 2 дана” од понедељка се  може користити на следећи начин: позивом на број 011/8721-059, слањем СМС поруке на број 064/7047-101, слањем мејла на адресу odgovori@obrenovac.org.rs или попуњавањем онлајн формулара на сајту општине Обреновац. 

{youtube}knBny_6Qu3o{/youtube}