Градска oпштина Обреновац у сарадњи са ЈКП “Топловод”  обновиће фасаду на згради у улици Вука Караџића бр. 103. 

Према речима директора ЈКП “Топловод” Бориса Ивковића  термоенергетска ефикасност више није питање естетике, него уштеде енергије. Сада и законски акти почињу то да уређују.

– Ова зграда ће бити прва у низу коју ће општина Обреновац на овај начин енергетски заштитити. ЈКП “Топлово”д  је опремљено са термо камерама и ми ћемо ове зиме снимати како се и где губи топлотна енергија и колика је уштеда. Као репере узећемо ову зграду на којој се обнавља фасада и зграду до ње која није термоизолована. На основу тих података сазнаћемо колика је енергетска ефикасност и уштеда, што ће помоћи у ширењ топловодне мреже ка оним домаћинствима која немају још увек благодети грејања – рекао је Ивковић.

Почетак раодва на замени фасаде обишао је и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић који је том приликом изјавио:

– Обећали смо ревитализацију фасада у насељу “Старо игралиште”  и то обећање испуњавамо. Стручне службе су установиле да је ова зграда у најгорем стању и ми крећемо у овај посао од броја 103. После завршетка радова ова зграда биће не само украс овог дела улице него и Обреновца. Поред уштеде у енергији која и јесте примарни циљ овог пројекта, зграда ће бити на понос својим изгледом и станарима и свим грађанима Обреновца – нагласио је Чучковић.

Према речима председника Скупштине станара Јовише Василијевића фасада је једном приликом обнављана од  1966. године када је усељена, али радови који су се том приликом изводили нису добро одрађени.

– Хтео бих овом приликом да се захвалим општини Обреновац што ће урадити фасаду на нашој згради и надам се да ће у будућности све зграде у нашем насељу бити обухваћене овим пројектом – рекао је Василијевић.

{youtube}wM0vcX767dM{/youtube}

{youtube}EnSmgpKynoQ{/youtube}