Привредно друштво “Термоелектране Никола Тесла” Обреновац, 31. октобра 2012. године, предало је електроенергетском систему Србије 72.265 мегават – часова електричне енергије, оборивши дневни рекорд од 9. јануара 2009. године, када је испоручено 70.943 мегават сати. Истог дана (31. октобар) учешће највеће фабрике струје на Балкану у укупној производњи ЕПС-а (без ТЕ “Косово”) износило је више од 65 процената.

Према речима Љубише Михаиловића, директора за производњу енергије ПД “ТЕНТ”, овако висок производни учинак резултат је квалитетно обављених ремонтних радова (првенствено капиталних ремоната ТЕНТ Б-1 и ТЕНТ А-5), уредног снабдевања угљем и редовног довоза са копова РБ “Колубара”.

– Будући да су ТЕНТ А и ТЕК јуче били надомак сопствених дневних рекорда у производњи, а ускоро би требало да им се придружи и ТЕНТ Б, већ наредних дана реално је очекивати даљи раст производње и нове производне рекорде из ТЕНТ-ових електрана – оценио је  Михаиловић.

Уколико се стручне прогнозе остваре, биће то доказ више да је Привредно друштво “ТЕНТ” спремно закорачило у наступајућу зимску сезону, у којој ће наставити да испоручује више од 50% електричне енергије за потребе српског тржишта.

Извор: www.tent.rs