Канцеларија за младе Градске општине Обреновац у сарадњи са “Фондацијом Ана и Владе Дивац” подржала је 17 пројекта неформалних група кроз конкурс Омладински фонд. Овај пројекат се реализује са циљем повећања учешћа младих у процесима локалног развоја кроз доделу бесповратних новчаних средстава пројектима које сами покрећу и воде млади.

Борис Богдановски, начелник одељења за информисање и бригу о младима је подсетио да је ово десета година од како се овај пројекат спроводи.

– Оно што морам да нагласим и на шта смо ми посебно поносни и срећни је да смо прва општина у Србији која је направила сарадњу са Дивац фондацијом. Ове године смо имали 18 пријава неформалних група, од којих је прошло њих 17 – рекао је Богдановски и детаљније објаснио садржај пројекта.

– Морам да напоменем да су свих 17 пројеката млади људи из Обреновца поднели иницијативу како би улепшали своје средине у сеоским месним заједницама, али и како би завршили своје спортске клубове и терене и уредили дечија игралишта. Надам се да ће и наредних година млади из Обреновца узети још више учешћа и да ћемо показати да смо јединствена општина у Србији која има капацитет и могућност за развијање Дивац омладинског фонда – поручио је Богдановски.

Ива Ћирић, Дивац омладински фонд Обреновац је рекла да је укупна вредност фонда 1.370.000 динара и да је за сваки појединачни пројекат одобрен одређени износ.