У православној цркви 14. фебруара се празнује Св. Трифун. Верује се да Св. Трифун штити села и насеља од града и поплава, односно да је чувар винограда и других усева од разних штеточина. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић обишао је данас виноград породице Ђорђевић из Мислођина и огледно имање Пољопривредно-хемијске школе из Обреновца.

Станојевић је пожелео успешну и родну годину породици Ђорђевић и похвалио рад ученика Пољопривредно-хемијске школе.

– Надам се да ће наши пољопривредници посматрати из позитивнијег угла огледно имање и успети да примене сву технологију која им се нуди. Позивам наше пољопривреднике да што више прате савремену технологију, напредовање у самој пољопривреди и наравно да користе све субвенције које нуде република, град Београд и сву помоћ коју нуди општина Обреновац – рекао је Станојевић и свим верницима честитао празник и пожелео добар род винове лозе.

Драгољуб Златановић, директор Пољопривредно-хемијске школе из Обреновца је изјавио да огледно имање пружа ученицима најбољи квалитет практичне наставе.

– За месец дана пуштамо у погон сушару, где ћемо моћи воће и лековито биље да сушимо и покажемо још један модел примене науке у пољопривреди – поручио је Златановић.

Јелена Мушкиња испред Канцеларије за пољопривреду Градске општине Обреновац је навела да произвођачи вина могу да рачунају на низ субвенција које нуди град Београд и надлежно министарство.