У симпозијум сали Хотела “Обреновац” потписани су уговори између станара зграда чији инвеститори нису на време измирили обавезе према ЈКП “Топловод” Обреновац и овог јавног комуналног предузаћа. 

Градска општина Обреновац покренула је ову иницијативу како би грађани у спорним зградама били прикључени на топловодну мрежу.

– Након ове иницијатице правимо рез јер ниједан инвеститор неће моћи да крене у изградњу ако није измирио обавезе према ЈКП “Топловод”. Као одговорни људи нисмо хтели да дозволимо да у ово транзиционо време грађани испаштају и немају грејање. Други апсект тога је што ЈП “Топловод” не оставрује профит јер не врши наплату грејања у овим спорним зградама. Ова наша акција траје од летос и инвеститори који су схватили нашу акцију озбиљно измирили су своје обавезе према нама. За оне инвеститоре који то нису урадили реаговаће наше правне службе и ми ћемо учинити све што је у складу са законом да наша потраживања према њима наплатимо – рекао је Борис Ивковић, директор ЈКП “Топловод” Обреновац. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић изразио је задовољство што је већина инвеститора измирила своје обавезе и што су се станари осталих зграда одазвали овој иницијативи.

– Градска општина Обреновац поштује своје договоре, ми смо се пре десетак дана договорили да ову активност завршимо на овај начин. Мислим да је обећање, а након тога и извршење, нешто што је пре свега нормално и на овај начин негујемо партнерски однос са грађанима Обреновца – казао је Чучковић.

{youtube}JQF475pMrqA{/youtube}