У четвртак, 25. октобра, у 19.00 часова, у галерији ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” биће отворена изложба фотографија “Нема разлике” Вукашина Љуштине. Аутор је провео неколико месеци у Дневном боравку за децу и омладину ометену у развоју у Обреновцу са идејом да изради аутентичне портрете корисника овог центра.

На овај начин он је упознао особе које проводе време у овом простору, упознао се са њиховим свакодневним проблемима и готово као неми и неутрални посматрач бележио бројне ситуације, емоције и понашање корисника.

– Желим да се захвалим родитељима и самим корисницима на указаном поверењу, као и Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју и Дневном боравку Обреновац што су пристали на један овакав пројекат. Без њих ова изложба не би била могућа – рекао је Вукашин Љуштина, аутор изложбе.

 Циљ изложбе је да се грађанима приближи свакодневни живот деце и омладине ометене у развоју, као и њихових родитеља и запослених у дневним боравцима овакве врсте широм Србије.

Изложба ће бити отворена до 8. новембра. 

{youtube}PC_8JqN5DNQ{/youtube}