Делегација Градске општине Обреновац, коју су чинили запослени у Одељењу за развој Управе ГО Обреновац и ЈП за изградњу Обреновца, боравила је на највећем сајму некретнина и инвестиција Експо Реал који је одржан у Минхену од 8. до 10. октобра.  Сајам се ове године одржао по 15. пут и на њему је учествовало 1.700 излагача из 31 земље, пре свега из Немачке, Аустрије, Италије, Шпаније, Пољске и Русије. Поред излагача на сајму је  учествовало и преко 37.000 посетилаца из преко 70 земаља.

У оквиру званичног штанда Републике Србије своје потенцијале представила је и Градска општина Обреновац, а све у циљу привлачења нових инвеститора и отварања нових радних места за становнике Обреновца.

Отварању сајма присуствовали су председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, заменик председника Драгослав Мршевић и помоћник председника Драган  Блажић.

– Драго ми је што смо у разговорима са страним инвеститорима имали прилику да представимо нашу понуду за инвестиције и надам се да ћемо имати конкретан резултат. Наш циљ је да грађанима пружимо алтернативу да се запосле у још неким компанијама, а не само у  Привредном друштву „ТЕНТ“ и „ПРОТЕНТ“ – казао је Чучковић.  

У први план презентације општине Обреновац стављено је 15 хектара Индустријске зоне у Баричу са комплетном инфраструктором за изградњу фабрика машинске и електро струке. Представљено је и 30 хектара простора бивше касарне у Обреновцу, као и Хотел „Обреновац“ са припадајућим плацем и бањским комплексом.

– Потенцијалним инвеститорима смо предочили да је стратешка опредељеност општине Обреновац привлачење страних инвестиција и унапређење квалитета живота у Обреновцу. Наша предност је одличан географски положај, јер се налазимо у непосредној близини главних и на траси будућих европских коридора. Непосредна близина аеродрома, као и излаз на две реке, заједно са одговарајућим локацијама и великим потенцијалом за развој туризма предуслов су за успешну сарадњу коју нудимо инвеститорима. Општинска управа, као и јавна предузећа, су спремни да пруже брзу и ефикасну подршку у реализацији инвестиционих пројеката – рекао је Чучковић на Експо Реал сајму.

Весна Ђоковић, члан делегације општине Обреновац из ЈП за изградњу Обреновца, је истакла да су обављени разговори са неколико значајних инвеститора.

– Људи се интересују и чини се да је оно што имамо да понудимо за њих прихватљиво и интересантно, па смо заказали и неке сусрете после сајма – казала је Весна Ђоковић.

На штанду општине Обреновац промовисан је и филм о природним и привредним потенцијалима општине.

{youtube}DFGkaL3KzJY{/youtube}