Од 26. септембра 2012. Пијачна улица у Обреновцу је постала двосмерна за саобраћај. Проблеми који су постојали и пре него је пуштена двосмерна саобраћајница само су још више закомпликовали затечену ситуацију. Паркирана возила за истовар робе и возила купаца на пијаци онемогућавала су проток саобраћаја у овој улици.

Од данас је забрањено заустављање и паркирање са обе стране улице, док ће за истовар робе бити дозвољено паркирање у периоду од 4.00 до 7.00 часова ујутру.

– Крајем септембра Пијачна улица је постала двосмерна и морали смо наћи начин како да решимо и убрзамо проток саобраћаја кроз њу. Једини начин је био да се поштује закон и кажњавају они који непрописно паркирају своја возила у овој улици. У разговору са закупцима тезги на зеленој пијаци дошли смо до закључка да је можда кратак временски период од четири до седам сати за истовар робе, тако да ћемо највероватније то време продужити до осам часова. Паркирање ће бити дозвољено искључиво у овом временском периоду и само за закупце тезги на зеленој пијаци – рекао је Славиша Перовић, директор ЈП “Паркинг сервис” Обреновац.

{youtube}I4ePuRtZBsM{/youtube}