ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” у сарадњи са Комисијом за културу и образовање општине Обреновац реализује програм “Обреновачко лето 2012”. Програм је осмишљен као летња фестивалска манифестација, која има за циљ да представи различите форме уметничког стваралаштва, од визуелних уметности, преко дизајна, музичких дешавања и позоришних и извођачких уметности. У оквиру “Обреновачког лета 2012” од 25. до 28. јула биће организовани “Дани македонске културе”.

Четвородневни мултимедијални програм “Дани македонске културе“ организује се под покровитељством Градске општине Обреновац, а у сарадњи са Саветом македонске националне мањине у Србији и Издавачко-информативним центром из Панчева.

ПРОГРАМ

СРЕДА, 25. ЈУЛ
Галерија ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” у 20.00 часова
– свечано отварање манифестације
– отварање изложбе слика 
(изложбa групе македонских сликара који живе и стварају у Србији. Између осталих својим радовима ће се представити Мирјана Крстевска, Димитрије Чудов, Парашка Димитријеска-Пејчић, Славе Ајтовски, Илија Костов, Васил Галев, Биљана Јанкоски, Ратко Димитријески, Ванчо Христев, Кире Станковски итд.)

ЧЕТВРТАК, 26. ЈУЛ 
Библиотека “Влада Аксентијевић” у 21.00 час
Филмско вече
Пројекција играног филма ПРАШИНА (2001.)
Режија: Милчо Манчевски

ПЕТАК, 27. ЈУЛ 
Библиотека “Влада Аксентијевић” у 20.00 часова
Књижевно вече
Учествују :
Виктор Шећеровски, Димитар Чудов, Биљана Обрадовић Доновски, Круне Алексовски, Парашка Димитриевска Пејчић, Радомир Андрић (председник Удружења књижевника Србије), Мићо Свијетић (гл. и одг. уредник “Књижевних новина”)

СУБОТА, 28. ЈУЛ 
Плато испред СКЦ-а у 21.00 час
Концерт ансамбла “Тоше Проески”
(оркестар и женска певачка група).

Tоком четири дана, кроз реч, слику, филм и песму биће презентован део богатог стваралачког опуса  македонских аутора који живе и раде у Србији. Биће то прилика да се још једном укаже на значај мултикултуралне сарадње на овим просторима.