Како су временске прилике у ово доба године такве да је појава града честа и наноси велике штете пољопривредницима, председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић посетио је данас  једну од противградних станица на територији општине Обреновац.

У селу Забрежје налази се противградна станица која је уз помоћ ГО Обреновац потпуно спремна да делује када се за то укаже потреба. Набављен је довољан број ракета и обезбеђена су средства за несметан рад станице.

– На територији општине Обреновац постоји тринаест противградних станица и данас су већ неке од њих дејствовале са по једном или две ракете. Све ове станице су поново запуњене и сви наши противградни стрелци су на својим положајима и чекамо вече да видимо да ли ће бити потребе за додатна дејства – рекао је Чучковић.

ГО Обреновац је обезбедила средства за финансирање и нормално функционисање противградне заштите. Набављен је довољан број ракета, а да уложена средства нису мала говори и податак да се цене противградних ракета крећу од 350 до 1500 евра у зависности од пуњења и намене.

– Ми смо као општина потписали налог за финансијску подршку људима који то раде. Тако ћемо на системски начин водити рачуна о противградној заштити, јер ћемо имати станице опремљене ракетама и људе који су адекватно плаћени за тај посао. Трудићемо се да се следеће године повећа надокнада за бар 10 одсто,  јер је њихов посао заиста тежак и захтеван. Не треба заборавити да су ти људи пуних шест месеци на услузи нашим пољопривредницима – нагласио је Чучковић.

Председник општине Обеновац је рекао да су све станице активне и да пољопривредници на територији ГО Обреновац могу бити спокојни.

{youtube}T2LPLwSVsuA{/youtube}