МЗ “КРТИНСКА”
Адреса: Вишњица 1
Телефон: 011/8773-754
Виши референт за административно техничке послове МЗ Кртинска: Драгана Ђорђевић, тел. 064/8322-068

Председник привременог Савета МЗ
Бранко Јевтић 064/8322-797
заменик: Бобан Бугарски 060/1320-315

Месна заједница Кртинска је део Градске општине Обреновац и простире се поред реке Саве северозападно од Обреновца на удаљености од 5-10 км од центра града.

Површина МЗ Кртинска је 24 км2 са 482 домаћинстава и 1.183 становника, по попису из 2002. године.

Село Кртинска је добило име по особинама земљишта, по великом броју кртица и кртичњака. Сеоска преслава су свете Тројице, а слава је Аранђеловдан.

Кртинска је дала више знаменитих личности из времена борби за ослобођење од турског ропства. Међу њима посебно место заузимају Исаило Лазић и Арсен (родоначелник Арсеновића).

На територији МЗ Кртинска, између осталих, налазе се два велика привредна субјекта:

– Термоелектрана “Никола Тесла” на површини од око 4 км2 и 

– Пољопривредни комбинат “Драган Марковић” са говедарском фармом и око 8 км2 обрадиве земље.

Кртинци су познати као врло вредни баштовани, међу најбољим у обреновачкој општини, са великим бројем пластеника. У последњих неколико година све више се баве цвећарством. Са својим поврћем, расадом и цвећем присутни су на београдском тржишту.

Основна  школа у Кртинској основана је 1938. године. Први учитељ био је Радивоје Врељански. Нова школска зграда подигнута је 1946., а 1952. године основана је обавезна осмогодишња  школа. Први управитељ школе био је Синиша Ћорломановић.

У центру села 2006. године изгађен је нови Дом културе с месном канцеларијом у којој се одржавају разне културно-забавне свечаности, предавања, састанци и др.

Поред Дома културе налази се здравствена амбуланта која задовољава потребе мештана села Кртинска, Уровци и насеља Младост.

Месна заједница Кртинска има фудбалски клуб “Раднички”- Кртинска који се такмичи у Другој београдској лиги, а спортски комплекс фубалског клуба један је од најбољих у Београду.

Многе познате личности из света фудбала – Ранко Стојић, Милош Ђелмаш и бројне млађе селекције Партизана, Војводине, Рада и др. биле су учесници турнира одиграних у МЗ Кртинска.