Председник општине Обреновац Жељко Јоветић посетио је данас матуранте Гимназије на часу грађанског васпитања. Заједно са њим часу је присуствовао и Милош Милисављевић, вођа “Строубери енерџи” тима који је осмислио први јавни соларни пуњач за мобилне телефоне који је постављен на градском тргу у Обреновцу.

Они су са ученицима разговарали о грађанским правима и слободама, о њиховим дужностима, изборном праву, заштитнику права грађана итд. Жељко Јоветић им је објаснио начин на који се бирају одборници на локалном нивоу, говорио је о већинском и пропорционалном изборном систему, као и о заступљености жена у политици у Обреновцу.

Милош је поручио матурантима да морају да верују у себе, да буду упорни и указао колико је важно да свака особа зна шта жели да постигне у животу, односно које циљеве жели да оствари. 

Председник општине Жељко Јоветић је објаснио циљ посета часовима грађанског васпитања у основним и средњим школама у Обреновцу. 

– Циљ нашег присуства на часовима грађанског васпитања је да заинтересујемо средњошколце да раде на себи и да мењају друштво око себе. Често помињем 55 општинских стипендија које општина додељује студентима и упоређујем их са бројем одборника које ће наши грађани бирати 6. маја на општинским изборима. Стварно бих волео да тих 55 најбољих студената седне у општински парламент и сигуран сам да би они допринели да наше друштво буде боље и ефикасније. У том смислу је моје присуство овде, да их подстакнем да узму ствар у своје руке, да раде на себи и преузму контролу над овим градом и државом – рекао је Јоветић.

Такође је рекао да је Милош Милисављевић пример младог човека на који средњошколци треба да се угледају и да само такви могу да донесу бољитак друштву.

– Милош је пример младог човека који ради на себи, студира, а парелно с тим је већ добар млади привредник. Он је лични успех доживео 2010. године постављањем соларног пуњача у центру Обреновца, а тај успех је верификован годину и по дана касније када је и сам Брисел признао да је то најбољи еколошки пројекат године – казао је Јоветић.

 {youtube}pHcr9imntk0{/youtube}