Градоначелник Београда Драган Ђилас посетио је данас општину Обреновац, у којој је обишао недавно завршене радове на уређењу корита Баричке реке. 

У новембру 2010. године почели су радови на уређењу корита Баричке реке у Баричу. Током 2010. ово подручје погодиле су две поплаве које су поплавиле стотинак домаћинстава, проузроковале огромну штету и угрозиле путеве дуж тока Баричке реке, као и саобраћај на Обреновачком путу. 

Прва фаза пројекта уређења слива Баричке реке обухватала је санирање корита од моста на Београдском путу до 4.430 метра тока. По пројекту је урађено бетонско двогубо корито. Мало корито ће се користити током већег дела сезоне када Баричка река није бујични поток веч нормално протиче. За екстремне ситуације користиће се веће корито које је такође обложено бетоном. 

Председник општине Обреновац Жељко Јоветић подсетио је данас да је прошле године у улици Буде Давидовића у Баричу санирано клизиште, које је условљавало наставак радова на Баричкој реци. Постављено је 39 бетонских стубова дубине 15 метара који су стабилизовали клизиште. Ископани су дренажни канали који ће површинске и подземне воде одводити у Баричку реку и на тај начин је терен стабилизован.

За уређење Баричке реке из општинског буџета утрошено је 200 милиона динара за четири километра проширења и бетонирања корита. 

Након Барича градоначелник драган Ђилас и председник општине Жељко Јоветић посетили су Стублине, у ком су почели радови на изградњи новог модерног вртића површине 1700 квадратних метара који ће моћи да прими 200 малишана. 

Објекат ће имати вишенаменску салу, савремено опремљену производну кухињу за децу која бораве у објекту, као и перионицу. Своју  нову дечју установу Стублине би требало да добије до јануара 2013. године.

Идејно решење за нови вртић у Стублинама  је резултат општег јавног и анонимног конкурса који је организовала Агенција за инвестиције и становање у сарадњи са Секретаријатом за дечју заштиту, Савезом архитеката Србије и Друштвом архитеката Београда. Предвиђен рок за завршетак радова је 12 месеци. 

Посети Драгана Ђиласа Обреновцу присуствовао је и Милан Марковић, министар за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу.