Прошлог лета почела је изградња саобраћајнице С5 у Обреновцу. Обимне радове, који уз пут укључују и нову црпну станицу, водоводну и канализациону мрежу и јавно осветљење, финансира град Београд, а целокупан посао требало би да буде готов за неколико месеци.

 
ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда“ почело је прошле године са реализацијом пројекта „Изградња саобраћајнице С5 у Обреновцу са припадајућом инфраструктуром“, који као извођач радова изводи STRABAG d.o.o. 

 
Новоградња 800 метара дуге саобраћајнице између постојећих ул. Милоша Обреновића и Тамнавске улице омогући ће потпуно нову димензију развоја центра града, обзиром на њену предвиђену локацију. До завршетка периода предвиђеног за радове биће изграђено, уграђено или постављено: око 5500 м2 асфалтираног коловоза, преко 4000 м ивичњака и преко 7850 м2 поплочаних тротоара и паркинг места. Пројектом је предвиђена фекална канализација уз додатни потисни фекални цевовод, комплетна кишна канализација, нови водовод са предвиђеним прикључцима, нова канализациона црпна станица, измештена постојећа топлотна подстаница, савремено јавно осветљење саобраћајнице на укупно 36 стубова, комплетни електроенергетски објекти неопходни за несметани рад наведених инсталација, као и комплетна вертикална и хоризонтална саобраћајна сигнализација.

 {youtube}3yJ2Pyvp3gw{/youtube}