Пре неколико дана ЈКП “Водовод и канализација” почело се са извођењем радова на изградњи примарне водоводне мреже дуж регионалног пута Р101б, на делу од резервоара Грабовац према надвожњаку у Стублинама.

На градилишту у Стублинама ради се на изградњи примарне и секундарне водоводне мреже од регионалног пута Р101 до водоторња.

Радове у Стублинама данас су обишли председник општине Обреновац Жељко Јоветић, помоћник председника Драгослав Мршевић, члан Већа Милорад Мијаиловић и директор ЈКП “Водовод и канализација” Ненад Радојевић.

Директор ЈКП “Водовод и канализација” Ненад Радојевић је о радовима који се узводе у Стублинама рекао:

– Примарна мрежа у Стублинама је дужине 1800 метара и то је дужина која иде од главног ваљевског пута кроз Стублине до будућег водоторња. Расписан је и тендер за повезивање секундара на истој овој деоници. Радови су почели пре пар дана, а рок за извођење радова је 30 дана. Број домаћинстава који ће бити прикључен зависи од припремљене документације. Грађани који живе на овој траси могу доћи у наше просторије по документ о томе шта им је потребно од документације за прикључивање на мрежу. Како је овај крај густо насељен очекујемо преко сто домаћинстава који ће моћи да се прикључе на водоводну мрежу. Они ће добијати воду кроз постојећи водовод кроз насеље Дубрава и он ће се практично пустити у функцију кроз повезивање са радовима у Грабовцу и добијаће воду из резервоара Грабовац.

 

Председник општине Жељко Јоветић је нагласио да извођење радова представља најлакши део целокупног посла.

– Припрема техничке документације и прикупљање сагласности од власника парцеле представља најтежи део посла. О овом водоводу говоримо већ две или три године и највећи проблем је био добијање сагласноти дуж регионалног пута Р101б. Морам да нагласим да смо ту сагласност платили 3,7 милиона динара, али најбитнија ствар је да доведемо воду до центра Стублина. Стублине су један велики административни центар. Ту је осмогодишња школа, добар и савремен пут, амбуланта, месна канцеларија, ветеринарске амбуланте… Ускоро очекујемо да почне и изградња обданишта у Стублинама, а без здраве пијаће воде то је јако тешко.  Нама је циљ да првенствено наведене институције остваре прикључак, а онда ће се водоводна мрежа капиларно ширити – казао је Жељко Јоветић.

На градилишту у Грабовцу ради се укупна дужина цевовода у првој фази од 2700 метара у правцу од постојећег резервоара према надвожњаку у Стублинама.