ЈП Спортско-културни центар “Обреновац” почело је са реализацијом пројекта ”РЕКУЛТУРА-рециклажом до улазнице”, којим се обезбеђује подршка програмима културе уз развој еколошке свести о неопходности очувања животне средине. Комисија за културу и образовање Градске општине Обреновац финансијски је подржала реализацију овог пројекта. Жеља је да се овим пројектом промовише рециклажа лименки од пића и пластичних флаша, а истовремено омогући Обреновчанима да погледају културни програм за који су заинтересовани.

Циљ пројекта је промовисати рециклажу као један од важних појавних облика одрживог развоја и развијање еколошке свести и односа Обреновчана према комуналном отпаду–амбалажи. Свакодневно се могу видети разне врсте отпада на местима на којима не треба да их буде: на улицама, у жардињерама, парковима, рекама... С друге стране, велики број суграђана због дугогодишње тешке економске ситуације једва покрива основне трошкове живота и нема новца за културне потребе.

Свако ко у Спортско-културни центар “Обреновац” донесе 4 лименке/пластичне флаше добиће бесплатну улазницу за жељени програм (филмове, концерте поп-рок бендова, позоришне представе за децу, позоришне представе за одрасле–за места на балкону), а амбалажа ће се одлагати у специјални контејнер, који ће се налазити испред улаза у СКЦ “Обреновац”.

За почетак, пројекат ће трајати до краја марта 2012. године и осим стварања добрих навика и превентивног деловања на чистоћу града, има значајну едукативну улогу.  Жеља СКЦ-а је да се, уз помоћ спонзора, током целе године одржавају културно уметнички програми уз развој еколошке свести становништва са територије ГО Обреновац.

У замену за амбалажу може се добити улазница за балкон за представу “Својта”, позоришта ”БОШКО БУХА-вечерња сцена”. Представа ће бити одиграна 23. фебруара у 20.00 часова у Спортско-културном центру “Обреновац”. У питању је позоришна представа по тексту Небојше Ромчевића, у режији Николе Завишића. Играју: Милорад Мандић Манда, Милан Калинић, Анастасија Мандић, Горан Јевтић, Нада Мацанковић, Катарина Марковић, Милош Влалукин, Борка Томовић, Александра Симић и други.

Такође, у замену за амбалажу може се добити улазница за балкон  за позоришну представу за децу ”Пан театра” – Шалалајкина чаролија”. Представа ће бити изведена 19. фебруара у 12.00 часова у Спортско-културном центру “Обреновац”. Представу је режирала Тијана Милошевић, а играју: Иван Пантовић, Тијана Милошевић, Софија Јеремић.

У оквиру пројекта “РЕКУЛТУРА” карте се могу добити и за анимирани дечји филм “Лоте и тајна месечевог камена” који ће бити приказан 12. фебруара у 12.00 сати у Спортско-културном центру “Обреновац”.

“Лоте има занимљиве пријатеље – два зеца који живе на Месецу. Једино што може да им помогне да се врате кући су три чаробна месечева камена. Лоте зато жели да открије тајну месечевог камења, и креће на пут са својим пријатељима…”

Замена амбалаже за улазнице је сваког радног дана од 8.00 до 15.30 сати и један сат пре почетка конкретног програма. О наредним програмима који ће бити обухваћени пројектом ”РЕКУЛТУРА” публика ће бити на време обавештена.

Реализацију пројекта помажу Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине Обреновац и Јавно комунално предузеће “Обреновац”.

Све информације о томе да ли има још улазница за културне програме могу се добити на телефон 8723 072.
 


{youtube}UajgoGaGuzY{/youtube}