У Спортско-културном центру „Обреновац“ у току су радови на замени паркета у спортској хали. Паркет је постављен када ја хала почела да ради, 1982. године, и до сада није мењан.

По речима директора Спортско-културног центра „Обреновац“ Срђана Милосављевића, до сада је два пута рађено хобловање, лакирање, као и ситније поправке, али паркет није мењан.

– Радови су почели 3. јануара и већ је урађено више од трећине посла и требало би у најскоријем року да се заврше. Постојала је опасност да се неко од спортиста повреди пошто је паркет почео да попушта, истањио се, и подлога је после скоро 30 година пропала. Замена је била важна због безбедности спортиста, а естетика је била секундарна. Наравно да ће све изгледати лепше кад радови буду завршени и кад се обележе линије, среде зидови, монтажне трибине… Стари паркет је био најбољи у то доба, а овај паркет је најбољи у овом тренутку. Реч је о најчувенијем данском паркету који се увози директно, спреман и излакиран, а код нас се само слаже. Задовољава најстроже критеријуме и на овом паркету се играју и Олимпијске игре – рекао  је Милосављевић.    

 


Према речима председника ГО Обреновац Жељка Јоветића за замену паркета у спортској хали из буџета градске општине опредељено је 18 милиона динара.                                                                                  

– Ми континуирано улажемо средства у Спортско-културни центар, било да се ради о објекту на базенима или Дому културе. Ситуација се последњих година много променила, поготово у објекту Дома културе. Једна по једна ствар се решава, као што су тоалети у спортском и позоришном делу, саниран је кров, урађена је јавна расвета, сад се обављају радови на замени паркета… Овај објекат је огроман, има око пет хиљада квадрата, и ја очекујем да ће овај нови паркет служити колико и претходни – казао је Јоветић.

Према речима председника општине у плану за наредни период је обнова фасаде и столарије и општина Обреновац не одустаје од инвестиција у Спортско-културном центру „Обреновац“.