Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине организовало је данас у малом парку код Геронтолошког центра акцију сађења новогодишњих јелки у циљу промоције заштите животне средине и бриге о шумама међу децом и младима. Данас су у малом парку засађене јелке које је ово предузеће поклонило свим јавним установама у Обреновцу  (Дом здравља, Геронтолошки центар, Ватрогасна станица, Библиотека “Влада Аксентијевић”, Дневни боравак за децу и омладину са сметњама у развоју) пред нову годину.

Јелке су на поклон добиле и све обреновачке школе и предшколска установа “Перка Вићентијевић”, а посађене су и јелке са манифестације “Обреновац – град отвореног срца”. 

Прву јелку је у име Градске општине Обреновац посадио председник општине Жељко Јоветић. 

– Ово је већ традиционална акција сађења новогодишњих јелки коју организују Јавно предузеће за заштиту животне средине и Јавно комунално предузеће. Идеја је покренута давно са жељом да јелке не остану бачене поред контејнера, а опет да се задржи традиција кићења новогодишњих јелки. Ту су представници свих установа које су добиле новогодишње јелке и данас ће бити посађено око 20 јелки – рекао је председник општине Јоветић.

 

Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине већ годинама поклања обреновачким установама и школама јелке које након празника негде треба и посадити. У малом парку су засађене јелке из претходних година, а око 80 одсто њих је преживело и успева у условима који нису баш идеални.

– Као и сваке године до сада ЈП за заштиту и унапређење животне средине је поклонило новогодишње јелке свим обреновачким установама. Јелке су биле са бусеном и данас смо их засадили. Основна идеја је да се сви они којима смо поклонили на одговоран начин односе према новогодишњим јелкама – рекао је директор ЈП за заштиту и унапређење животне средине Слободан Молеровић.

 

Сви грађани који имају јелке са бусеном могу у наредним данима позвати централу Јавног комуналног предузећа на број телефона  8721 815, а њихове екипе ће доћи на кућну адресу да преузму јелке како би исте биле посађене.