Данас је у угоститељском објекту Costa Coffee организована додела студентских награда најбољим студентима са територије општине Обреновац у 2011/2012. години. Студентске награде добило је 55 студената, и то 50 студената факултета и виших школа чији је оснивач Република Србија и 5 студената акредитованих приватних факултета. 

Председик општине Жељко Јоветић је приликом доделе студентских награда обреновачким студентима поручио да нас оно што радимо данас одређује за сутра. 

–  Одлука да награђујемо најбоље студенте је можда једна од најбољих одлука која је донета у претходне три и по године. Ово је трећа година како спроводимо ову акцију и сваке године покушавамо да повећамо број студената које ћемо награђивати и износ награде. Ту се не заустављамо, желимо да дођемо до цифре од сто студената тако што ћемо 45 студената наградити бесплатном годишњом картом за превоз до Београда. Ови људи постављају себи циљеве и подижу лествице и они себе могу да питају шта су ове године постигли и које су резултате остварили. Они су ову годину завршили на вишем нивоу него 2010. и сигурно су себи већ поставили циљеве за 2012. и верујем да ће их испунити – рекао је Јоветић. 

 

Награђени студенти су данас примили новчани износ награде за октобар, новембар и децембар 2011. године. Студентима се додељује новчана награда у појединачном нето износу од по 63.000 динара, у једнаким месечним износима од по 7.000 динара по студенту.