Девета општинска изложба расних говеда и оваца обреновачких узгајивача одржана је 22. септембра на сточној пијаци. А да произвођачи расне стоке са ових простора имају шта да покажу доказали су запаженим наградама на претходним изложбама али и на престижном сајму у Новом Саду. Циљ изложбе јесте да се индивидуални произвођачи подстакну на већу и квалитетнију производњу млека, али и да се покаже са којим потенцијалима се на овом подручју располаже, како када су у питању расне краве сименталске расе тако и у овчарској производњи.

 
На овогодишњој изложби учествовало је преко сто грла. Стока је подељена у три категорије (краве, јунице и првотелке) и тако је оцењено по три најбоље у свакој категорији. Апсолутни шампион Изложбе био је Љубисав Матић, који је имао најбољу првотелку и јуницу. 
Исти принцип био је примењен и за рангирање оваца. Прву награду за најлепшу колекцију оваца освојио је Живорад Живковић из Звечке. Шиљежади Милорада Бајића заузеле су прво место, док је ован Срђана Јовановића проглашен за апсолутног шампиона у овчарству.