Канцеларија за младе Управе градске општине Обреновац током јесени 2011. године наставља са развијањем програма неформалног образовања који доприносе квалитетнијем провођењу слободног времена младих, а на основу истраживања “Шта желе млади у Обреновцу“. Током јесени млади из нашег града ће моћи да науче како да сервисирају рачунар, израде мурал, да науче основе француског језика, да науче више о тонско-техничкој реализацији.

 

 До 5. октобра су отворени позиви за следеће радионице:

  • француски кроз ситуације + тематски вокабулар. Без граматике.
    Програм ће бити такав да се на што забавнији и интересантнији начин научи мало више о основама француског језика. Сјајна прилика да научите да се изразите учтиво, да научите основна правила читања, како да се снађете у ресторану или кафићу, на улици, у куповини, у теретани, у метроу, кратке ситуације/дијалози који обухватају вокабулар везан за компјутере, интернет, кућу…  Радионица ће се одржавати једном недељно и трајаће два месеца. Радионицу води Олгица Станковић

  • курс за сервисера рачунара
    Циљ ове обуке је да се полазник оспособи за самосталан рад као PC сервисер, на крају обуке се полаже завршни испит.
    По плану курс би трајао 48 часова, 4 сата недељно 3 месеца. Уз курс иде одговарајућа скрипта и презентација, као и предлог софтвера за инсталацију. Програм курс можете преузети овде. Курс води Радомир Иванковић.
  • школа тонско-техничке реализације
    Школа траје два месеца, два пута недељно, за време које ће полазници проћи теоријску и практичну обуку.
    Школа се реализује у сарадњи са СКЦ Обреновац, на чијим програмима ће полазници практично вежбати.
  • радионица израда мурала
    Радионица ће трајати месец дана. Полазници ће учити о муралима кроз историју и модерну уметност, о извођењу мурала, о техници извођења и начину прављења скица. Резултат радионице ће бити заједничка израда мурала на неком од зидова у граду.
    Радионицу води Нада Крстајић.

Пријаве до 5. октобра (име, презиме и контакт телефон) на kzm.obrenovac@yahoo.com, телефон 011 8724025 или лично у Канцеларији за младе општине Обреновац. Реализација радионица почиње у другој половини октобра. Тачни термини одржавања радионица биће одређени у договору са полазницима.