Удружење пословних жена Србије (УПЖ) објављује почетак Едукације и менторског програма у оквиру пројекта “Смањење незапослености младих жена у неразвијеним опшинама кроз подршку самозапошљавању у сектору услуга и туризма” (“Reducing young women unemployment in Serbian underdeveloped municipalities by supporting self-employment in service and tourist sectors”).

У оквиру едукације и менторског програма 20 жена које желе да започну свој бизнис или су га скорије започеле (почетнице) у руралном туризму и услугама имаће прилике да:
– похађају различите врсте тренинга у пријатном амбијенту етно села – за отварање сопственог предузећа или радње, коришћење информационих технологија за проширење свог пословања и др.,
– повежу се са искусним предузетницама чланицама УПЖ (менторкама) кроз структуиране састанке током менторског програма,
– повежу се и са другим чланицама УПЖ, институцијама, медијима (networking),
– користе консултантске услуге приликом прављења бизнис плана, приступа финансијама, правним питањима, тржишту и др.,
– промовишу своју пословну идеју или будући бизнис кроз промотивни филм о учесницама програма, штампане материјале, промотивне догађаје предвиђене пројектом, интервјуе писаних и електронских медија и друге видове промоција.
 
Едукација и менторски програм су бесплатни и трају 10 месеци, од септембра 2011. завршно са јуном 2012. Уколико сте спремене да развијете свој бизнис у руралном туризму и услугама које га прате као што су:
– Угоститељство
– Производња органске хране
– Гајење и пласман лековитог биља
– Израда етно сувенира и опремања ентеријера
– Wellness и спа у руралном туризму
– Организовање специјализованих семинара за пружаоце туристичких услуга
– Web дизајн и нове технологије за промоцију и унапређење туристичке понуде села
 
а живите у приградским општинама Београда или општинама Ваљево, Лозница, Шабац, Краљево, Чачак, Лучане, Горњи Милановац, Врњачка бања, Тутин, Нови Пазар, Сјеница и Рашка позивамо вас да се пријавите тако што ћете попунити упитник за будуће предузетнице и послати га на и-маил адресу upz.office@pupin.rs.
Пријаве слати до 31. августа 2011.
 
Извор: www.kursevi.com