Званична потврда статуса бањског места је у наш град стигла 1899. године, када је промовисана изузетно лековита алкално-сумпоровита вода наше бање.

Минералне воде у Обреновцу су откривене сасвим случајно, давне 1898. године. Стари Обреновац је имао великих проблема с пијаћом водом, па је Тимотије Новаковић, тадашњи председник општине, покренуо иницијативу за копање артерског бунара и уместо пијаће воде, вода која је потекла је заударала на покварена јаја односно на сумпор. Тада је доктор Марко Леко, познати хемичар урадио прве анализе, после којих је обреновачка вода званично промовисана као алкално-супомпоровите воде.

Градско минерално купатило-бања данас располаже са 23 каде у ламели А (стари део) и 7 када у ламели Б (ново реновирано крило бање).

Иван Савић пословођа бањског купатила је објавио да је летња сезона купања почела у понедељак, 3. јуна.

– Термини за купање су од 11.00 до 17.00 часова. А током лета ће бити и додатних термина. Цена купања је 390 динара у трајању од 30 минута. За пензионере са територије општине Обреновац чија пензија не прелази 25.000 динара обезбеђен је попуст и цена износи 250 динара – казао је Савић и додао би корисници требало пре коришћења услуге купања да изврше неопходне здравствене прегледе и консултују се са својим лекаром о томе да ли и у ком интензитету, то јест, дужини купања могу користити бањско купатило.

Он је нагласио да је и популарна ”Цевка” почела са радом. Тренутно ради 7 тушева, а са стабилизацијом временских прилика биће пуштено и осталих 10 тушева. Купање на ,,Цевки” је потпуно бесплатно за све кориснике.

Пацијентима који пате од хроничних реуматских обољења , неуралгије, хроничних гинеколошких обољња или болести јетре и жучних путева се препоручује да пију ову воду или да се купају у њој. Темпратура бањске воде је 21.5 степен, тако да припада групи хипотерми.