У оквиру пројекта ”Велика помоћ за малу матуру” сви обреновачки матуранти ће у периоду од 3. до 14. јуна имати додатних 20 часова из српског језика и 20 из математике. Наиме, Градска општина Обреновац ове године финансира припремну наставу за завршни испит за све заинтересоване матуранте.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић је објаснио да су средства опредељена у буџету општине као и то да наставу воде наставници из матичних школа.

– Одлучили смо се за овај корак као помоћ деци како би што лакше урадили завршни испит, али и као подршку родитељима који издвајају значајна средства за приватне часове. Ово смо организовали уз помоћ актива директора основних школа, тако да све школе учествују, и укупно имамо по 23 групе матураната из једног и другог предмета – казао је Станојевић.

Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао наставу у ОШ ”Јефимија” и пожелео ђацима пуно успеха на завршном испиту.

– Овај пројекат који је општина подржала служи за то да се ви психички припремите за тај дан, да будете растерећени, да баш када затреба то знање из вас експлодира. Уверен сам да ћете положити и уписати жељену школу. Трудите се да ових дана проведете што више у шетњи, да што мање бринете о томе да ли ћете све урадити – посаветовао их је Чучковић.

Наставница математике Катарина Кисић је истакла да додатних 20 часова деци пуно значи.

– Ми смо припремну наставу држали и током године, али када се заврши школска година њима остаје више времена, а и пријемни је близу па је и мотивација јача. Часове држимо као да и даље идемо у школу по устаљеном распореду и сви се надамо надамо заједничком успеху – закључила је Катарина Кисић.

Завршне испите из српског језика и математике мали матуранти ће полагати 17. и 18. јуна, док 19. јуна полажу комбиновани тест. Коначни резултати завршног испита биће објављени 27. јуна.