Град Београд – Секретаријат за привреду издвојио jе у овој години 10 милиона динара за доделу субвенција привредним субјектимa са територије града Београда за успостављање и одржавање система контроле заснованог на принципима HACCP и сертификацију овог система.

Циљеви програма су усклађивање делатности малих и средњих предузећа из области прехране са позитивним законским прописима и тржишним условима, развој сектора МСПП путем ефективнијег и ефикаснијег рада и интернационализације малих и средњих привредних субјеката из области прехране, подизање конкурентности МСПП на домаћем и страном тржишту. Циљ је, такође, и проширење производних капацитета, ефикасније увођење нових технологија и производа и стварање повољног пословног окружења, отварање нових радних места. Максималан износ појединачне субвенције биће до 200.000 динара, односно 500.000,00 динара, у зависности од намене улагања.

Конкурс за подношење пријава за успостављање и одржавање система контроле заснованог на принципима HACCP и сертификацију HACCP система у привредним субјектима објављен је 11. маја ове године. Рок за подношење пријава је 13. јун до 16 часова. Конкурсна документација се може преузети овде или у Секретаријату за привреду, Београд, Краљице Марије.1, XVII спрат, од 9 до 14 часова.

Извор: Беоинфо